IPB

Witaj Go¶ciu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pr??by Pozycjonowania
Graf
post Apr 22 2007, 04:00 PM
Post #1

Newbie
*

Grupa: Members
Do³±czy³: 22-April 07
Nr u¿ytkownika: 38

Witam
PiszÄ?, poniewa?? mam powa??ny problem i prosi??bym o pomoc. Mam w??asnÄ? stronkÄ? na bezp??atnym serwerze kt??ra pokazywa??a siÄ? w google na pierwszej drugiej stronie. Przedwczoraj doda??em siÄ? do dw??ch kolejnych katalog??w w celu ulepszenia swojej pozycji a spad??em na sam koniec w wyszukiwarce. Czyta??em w poscie pod tematem "pozycjonowanie trudnych fraz" gdzie pisa?? gielo ??e s??owa kluczowe trzeba pisaÄ? z palca a w tamtych katalogach sciagnelo sie to automatycznie ze stronki z META NAME="Keywords. I nie wiem czy to mog??o spowodowac ze spad??em na sam koniec.
Jestem laikiem i nie wiem czy mnie rozumiecie jak tak to proszÄ? o pomoc. rolleyes.gif

Mam jeszcze jedno pytanie czy taka osoba jak ja da sobie rade z systemem linkorn, czy trzeba mieÄ? wiÄ?kszÄ? wiedzÄ? informatycznÄ??
Go to the top of the page

+Quote Post
gielo
post Apr 22 2007, 11:01 PM
Post #2

Administrator

Grupa: Root Admin
Do³±czy³: 20-January 07
Nr u¿ytkownika: 1

Wpad??e?? w tzw Google’s 950 Penalty (http://www.topseo.pl/) duplicat content ma tu du??e znaczenie.
co do linkorna. Jako niedo??wiadczony u??ytkownik poradzisz sobie tylko pamiÄ?taj linkorn to nie katalogi o dodawanie po np 20 link??w dziennie mo??e sko??czyÄ? siÄ? kolejnymi filtrami dla nowych stron. ZastÄ?p katalogi blogami i dodawaj do nich tre??ci z palca i do??Ä?cz linkorna po 5 link??w dziennie. Pisa??em tu na forum komu?? jak najleprij pozycjonowaÄ? trudne frazy. W sumie tyczy siÄ? to te?? tych ??atwiejzych. Okres wypozycjonowania bÄ?dzie po prostu krutszy

--------------------

+Quote Post
Graf
post Apr 23 2007, 07:47 PM
Post #3

Newbie
*

Do³±czy³: 22-April 07
Nr u¿ytkownika: 38

DziÄ?ki Gielo.
Mia??bym jeszcze pytanie czy jest mozliwe ze po jakims czasie mogÄ? siÄ? jeszcze jako?? wspnÄ?Ä? do g??ry nie czyniÄ?c nic w tym kierunku nie mowie o pierwszej stronie?
Co to oznacza wprowadzaj z palca? To ??ebym nie kopiowa?? a tylko wpisywa?? recznie -tak? Tylko nie wiem czy mo??e to byÄ? wpisane s??owo w s??owo czy to nie zostanie uznane jako ??e to skopiowa??em?(nie wiem czy jak kolejno??Ä? tych s????w kluczowych zmienie to wystarczy)
I jeszcze jedno pytanie ten duplicat content oznacza w moim przypadku ??e do tych dw??ch katalog??w u??y??em tych samych s????w kluczowych?
Przepraszam dla was to mo??e jest oczywiste ale ja jestem czystym laikiem

+Quote Post
gielo
post Apr 24 2007, 07:49 PM
Post #4

Administrator

CYTAT(Graf @ Apr 23 2007, 07:47 PM) *
DziÄ?ki Gielo.
Mia??bym jeszcze pytanie czy jest mozliwe ze po jakims czasie mogÄ? siÄ? jeszcze jako?? wspnÄ?Ä? do g??ry nie czyniÄ?c nic w tym kierunku nie mowie o pierwszej stronie?
Co to oznacza wprowadzaj z palca? To ??ebym nie kopiowa?? a tylko wpisywa?? recznie -tak? Tylko nie wiem czy mo??e to byÄ? wpisane s??owo w s??owo czy to nie zostanie uznane jako ??e to skopiowa??em?(nie wiem czy jak kolejno??Ä? tych s????w kluczowych zmienie to wystarczy)
I jeszcze jedno pytanie ten duplicat content oznacza w moim przypadku ??e do tych dw??ch katalog??w u??y??em tych samych s????w kluczowych?
Przepraszam dla was to mo??e jest oczywiste ale ja jestem czystym laikiem

Duplicat Content to powielona tre??Ä?. Kr??tko m??wiÄ?c skopiowana. Dla google strony, kt??re sÄ? kopiami innych stron nie majÄ? wiÄ?kszej warto??ci a tym sÄ? niemal??e wszystkie katalogi, kt??rych tre??Ä? jest powielana. Do tego multum link??w wychodzÄ?cych. Z palca znaczy aby?? dodawa?? tre??Ä? rÄ?cznie w miarÄ? zr????nicowanÄ? wszÄ?dzie i z sensem. Wybieraj w miarÄ? mo??liwo??ci blogi nie tworzone pod pozycjonowanie ale na kt??rych sÄ? sensowne artyku??y. Dodaj sw??j wpis z d??u??szÄ? tre??ciÄ? i gdzie?? w niej zamie??Ä? sw??j link. Dobrze by by??o jakby?? podlinkowa?? te?? kilkoma linkami podstronÄ? z wpisem bloga. TrochÄ? ciÄ???ko to wyt??umaczyÄ? w paru s??owach ale chodzi o to by google ??yknÄ??? podstronÄ? z twoim wpisem do swego indeksu. Dlaczego nie dodawaÄ? wpisuw do blog??w tworzonych pod seo ? Bo nie r????niÄ? siÄ? one niczym od katalog??w. Masa link??w wychodzÄ?cych i duplikowane tre??ci. Dobrze by??o by pozukaÄ? bog??w tematycznych z pozycjonowanÄ? przez ciebie stronÄ? ale i z nietematycznych linki bÄ?dÄ? mia??y du??o wiÄ?kszÄ? warto??Ä? od katalog??w

--------------------

+Quote Post
konread
post Jun 9 2007, 10:07 AM
Post #5

Newbie
*

Do³±czy³: 9-June 07
Sk±d: Warszawa
Nr u¿ytkownika: 47

Witam
Ale chyba linki z Duplicat Content nie sÄ? zwyczajnie brane obecnie pod uwagÄ? przez Google, lub ich moc jest liczona jako np. jedna setna tego co kiedy??, i nie powinno mieÄ? to akurat wp??ywu na spadek pozycji (z tego co widzÄ? po witrynach kt??rymi sam siÄ? zajmujÄ?).
W innym przypadku aby siÄ? wybiÄ? wystarczy??oby samemu pododawaÄ? do katalog??w z Duplicat Content (podajÄ?c ca??y czas ten sam opis oraz anchor) )witryny konkurencji i wzbiÄ? siÄ? tym samym na wy??yny.

+Quote Post
gielo
post Jun 9 2007, 11:40 AM
Post #6

Administrator

Linki ze stron duplicat faktycznie majÄ? ma??Ä? warto??Ä?. SÄ? strony w kt??rych ciÄ???ko o oryginalnÄ? tre??Ä? jak np. sklepy internetowe bo na ile sposob??w mo??na opisaÄ? jeden i ten sam towar. Niestety nara??one sÄ? one na wej??cie do indeksu uzupe??niajÄ?cego w google. Z do??wiadczenia wiem ??e jak tam trafii strona g????wna to i trafiajÄ? tam tak??e wszystkie podstrony. Je??eli chodzi o pozycjonowanie, to takie strony z nieunikalnÄ? tre??ciÄ? da siÄ? wypozycjonowaÄ? o ile nie trafiÄ? w suplemental index.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 U¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3rd July 2009 - 02:00 AM